
REFOOD mærkets stiftere og partnere
REFOOD mærket blev stiftet i 2014 af Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild Stop Spild af Mad, erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, forskerparken Food & Bio Cluster Denmark, leverandøren af fødevareløsninger Unilever og genanvendelsespartneren Daka ReFood, som indsamler og genanvender madaffald og brugt fritureolie til ny grøn energi.
Foreningen blev stiftet på baggrund af madspilds- og ressourceproblematikken, som var og stadig er et store problem for samfundet, både etisk, miljømæssigt og økonomisk. Dengang mente stifterne, at man gennem forebyggelse, sortering og genanvendelse kan tænke forbrug og forretning på en ny og grønnere måde. Det mener vores partnere stadig.
Bestyrelsen arbejder for at stoppe madspild
Formand
Klaus Jørgensen
Landbrug & Fødevare
Bestyrelsesmedlem
Selina Juul
Stop Spild af Mad
Bestyrelsesmedlem
Kathrine Vejgaard Stage
Food & Bio Cluster Denmark
Bestyrelsesmedlem
Jesper Verner Pedersen
Daka ReFood
Bestyrelsesmedlem
Lene Vietz
Hotel & Restaurantskolen
Bestyrelsesmedlem
Henrik Seierøe Søndergaard
Daka ReFood
Bestyrelsesmedlem, Medlemsrepræsentant
Rune Friberg
Bæredygtige partnerskaber
REFOOD mærket har samarbejder med andre organisationer og institutioner, der arbejder målrettet med madspilds- og genanvendelsesagendaen.