REFOOD mærkets stiftere og partnere

REFOOD mærket blev stiftet i 2014 af Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild Stop Spild af Mad, erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, forskerparken Food & Bio Cluster Denmark, leverandøren af fødevareløsninger Unilever og genanvendelsespartneren Daka ReFood, som indsamler og genanvender madaffald og brugt fritureolie til ny grøn energi.

Foreningen blev stiftet på baggrund af madspilds- og ressourceproblematikken, som var og stadig er et store problem for samfundet, både etisk, miljømæssigt og økonomisk. Dengang mente stifterne, at man gennem forebyggelse, sortering og genanvendelse kan tænke forbrug og forretning på en ny og grønnere måde. Det mener vores partnere stadig.

Stifter
Stop Spild af Mad

Stop Spild Af Mad er en non-profit, frivillig forbrugerbevægelse, som kæmper mod madspild og siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark.

https://stopspildafmad.org/

Stifter
Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien og repræsenterer den danske fødevareklynge, der er et af Danmarks vigtigste erhverv.

https://lf.dk/

Stifter
Food & Bio Cluster Denmark 

Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

https://www.foodbiocluster.dk/

Stifter
Unilever

Unilever er en af verdens største forbrugsvarevirksomheder, kendt for fantastiske brands og tro på, at det at drive forretning på den rigtige måde giver overlegen præstation.

https://www.unilever.dk/

Stifter
Daka ReFood

Indsamler og genanvender madaffald, brugt fritureolie og stegefedt. Det er en vigtig agenda, da alt affald indeholder ressourcer, vi kan og skal udnytte og genbruge til gavn for miljøet.

https://www.refood.dk/

Bestyrelsen arbejder for at stoppe madspild

Formand
Klaus Jørgensen
Landbrug & Fødevare