REFOOD mærkets stiftere og partnere

REFOOD mærket blev stiftet i 2014 af Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild Stop Spild af Mad, erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, forskerparken Food & Bio Cluster Denmark, leverandøren af fødevareløsninger Unilever og genanvendelsespartneren Daka ReFood, som indsamler og genanvender madaffald og brugt fritureolie til ny grøn energi.

Foreningen blev stiftet på baggrund af madspilds- og ressourceproblematikken, som var og stadig er et store problem for samfundet, både etisk, miljømæssigt og økonomisk. Dengang mente stifterne, at man gennem forebyggelse, sortering og genanvendelse kan tænke forbrug og forretning på en ny og grønnere måde. Det mener vores partnere stadig.

Bestyrelsen arbejder for at stoppe madspild

Formand
Klaus Jørgensen
Landbrug & Fødevare

Bestyrelsesmedlem
Selina Juul
Stop Spild af Mad

Bestyrelsesmedlem
Kathrine Vejgaard Stage
Food & Bio Cluster Denmark

Bestyrelsesmedlem
Jesper Verner Pedersen
Daka ReFood

Bestyrelsesmedlem
Lene Vietz
Hotel & Restaurantskolen