
REFOOD mærkets stiftere og partnere
REFOOD mærket blev stiftet i 2014 af Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild Stop Spild af Mad, erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, forskerparken Food & Bio Cluster Denmark, leverandøren af fødevareløsninger Unilever og genanvendelsespartneren Daka ReFood, som indsamler og genanvender madaffald og brugt fritureolie til ny grøn energi.
Foreningen blev stiftet på baggrund af madspilds- og ressourceproblematikken, som var og stadig er et store problem for samfundet, både etisk, miljømæssigt og økonomisk. Dengang mente stifterne, at man gennem forebyggelse, sortering og genanvendelse kan tænke forbrug og forretning på en ny og grønnere måde. Det mener vores partnere stadig.
Stifter
Stop Spild af Mad
Stop Spild Af Mad er en non-profit, frivillig forbrugerbevægelse, som kæmper mod madspild og siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark.
Stifter
Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien og repræsenterer den danske fødevareklynge, der er et af Danmarks vigtigste erhverv.
Stifter
Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark hjælper virksomheder med at accelerere innovation og bæredygtig udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.
Stifter
Unilever
Unilever er en af verdens største forbrugsvarevirksomheder, kendt for fantastiske brands og tro på, at det at drive forretning på den rigtige måde giver overlegen præstation.
Stifter
Daka ReFood
Indsamler og genanvender madaffald, brugt fritureolie og stegefedt. Det er en vigtig agenda, da alt affald indeholder ressourcer, vi kan og skal udnytte og genbruge til gavn for miljøet.
Bestyrelsen arbejder for at stoppe madspild
Formand
Klaus Jørgensen
Landbrug & Fødevare
Bestyrelsesmedlem
Selina Juul
Stop Spild af Mad
Bestyrelsesmedlem
Kathrine Vejgaard Stage
Food & Bio Cluster Denmark
Bestyrelsesmedlem
Jesper Verner Pedersen
Daka ReFood
Bestyrelsesmedlem
Lene Vietz
Hotel & Restaurantskolen
Bestyrelsesmedlem
Rune Kromann
Copenhagen Malmö Port
Bestyrelsesmedlem
Michelle Rahbek
Jespers Torvekøkken
Bestyrelsesmedlem
Peter Broholm
IKEA
Bæredygtige partnerskaber
REFOOD mærket har samarbejder med andre organisationer og institutioner, der arbejder målrettet med madpilds- og genanvendelsesagendaen.
Skolen uddanner elever til at mestre bæredygtig gastronomi, madhåndværk og hospitality – modigt, arbejdsomt og kreativt.
Jespers Torvekøkken er en bæredygtig virksomhed med klare holdninger til, hvordan vi skal passe på jordens ressourcer.
Ønsker at give folk mulighed for at leve mere klimavenligt, ved at fokuserer på overkommelige, ressource- og energieffektive produkter.
CMP’s arbejde med bæredygtig udvikling er fokuseret på støjforurening, emissioner, affald, energiforbrug og klimatilpasning med vægt på en havn og en by i harmoni.
Har en ambition om at være verdens grønneste trykkeri, ved en bevidst anvendelse af den cirkulære tankegang, Cradle to Cradle og FN’s Verdensmål.
Gør det nemt for rejsende at vælge mere bæredygtigt, igennem gennemsigtig, søgbar og sammenlignelig information om dit næste rejsevalg.