What´s cooking
Vores mange REFOOD mærket medlemmer vil så gerne inspirere andre til at tage kampen op mod madspild. Dyk ned i vores grønne nyheder og bliv inspireret til, hvordan I kan bruge REFOOD mærket aktivt i hverdagen, men også hvordan I kan arbejde med at mindske madspild i jeres restaurant, kantine, hotel eller lignende.
Hvordan DeViKa skaber bæredygtige måltider og resultater i hverdagen
DeViKa, Bornholms Regionskommunes madvirksomhed, arbejder målrettet med bæredygtighed og ansvarligt forbrug. Med fokus på grønne menuer, lokalt dyrkede råvarer og mindre madspild viser DeViKa, med en klar bæredygtighedsvision, vejen mod en mere bæredygtig madproduktion.
De viser hver dag hvordan små valg kan gøre en stor forskel og initiativer som affaldssortering, systematisk ressourceoptimering og en stigende andel plantebaserede retter er allerede en fast del af driften.
DeViKa har desuden det Økologiske Spisemærke i sølv og prioriterer lokale bælgfrugter for at sikre klimavenlige og velsmagende måltider.
DeViKa var også i feltet i konkurrencen om at blive
Årets REOODMÆRKEMEDLEM 2024
Se deres video og hør den charmerende ø-dialekt.
REFOODMÆRKET
Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD mærket
Pressemeddelelse
Hedensted, Danmark, 17. juni 2024
Mommark Marina Seaside Bistro blev d. 13. juni hædret med den prestigefyldte titel som Årets Medlem af REFOOD mærket. Prisoverrækkelsen fandt sted i de naturskønne omgivelser ved Mommark Marina, som ligger smukt ned til stranden med en storslået udsigt over Lillebælt.
Prisen blev overrakt til Partner og Køkkenchef Steven Andersson. “Vi er utroligt stolte, og det er et stort skulderklap at få denne anerkendelse,” udtaler Steven Andersson. “Denne udmærkelse sætter fokus på de små tiltag, vi gør for at mindske madspild. Det er blevet en del af vores hverdag og menu, og udmærkelsen giver os endnu mere lyst til at gøre en forskel. Det kræver hårdt arbejde og masser af tid, og vores REFOOD-idéer lykkes ikke altid, men vores mindset og gå-på-mod vil sikre, at vi reducerer madspildet, et skridt ad gangen,” fortæller den stolte køkkenchef.
Katja Juul Nielsen, direktør for REFOOD mærket, og Berit Bilde, REFOOD-konsulent i Sønderjylland, stod for den officielle overrækkelse af prisen. Begivenheden blev markeret med en overdådig REFOOD-buffet tilberedt af Køkkenchef Steven Andersson. Buffeten bestod af kreative retter lavet af rester, herunder kartoffelboller, fiskeskindschips og junk cookies af isvafler og chips, som demonstrerede deres dedikation til at reducere madspild.
“REFOOD-mærket blev stiftet i 2014 for at sætte fokus på madspilds- og ressourceproblematikken i professionelle køkken