Pressemeddelelser

Gå tilbage til oversigten

REFOOD mærket når 500 medlemmer og bliver en forening


20. maj 2016 

På bare halvandet år har REFOOD mærket nået over 500 erhvervsmedlemmer, og tilslutningen til mærknings-ordningen for fødevare-, hotel- og restaurationsbranchen vokser støt over hele landet. Stifterne bag mærket, Stop Spild Af Mad, Unilever Food Solutions, Agro Business Park, Daka ReFood samt Landbrug & Fødevarer, har nu besluttet at oprette REFOOD mærket som forening. Sammenslutningen REFOOD mærket, skal den hedde. Målet er at invitere nye partnere om bord samt at skabe endnu mere værdi for medlemmerne. 

REFOOD mærket tilbyder medlemmer en platform for viden og inspiration om madspild og genanvendelse. Derud-over skaber REFOOD mærket synlighed af medlemmers grønne indsats over for deres kunder. Og det er faldet i god smag, særligt i København og Aarhus, der tilsammen har 139 medlemmer. Fordelingen af medlemmer henover landsdelene er meget ligelig, set i forhold til indbyggertal. Jylland har 243 medlemmer, Fyn 38 og Sjælland 232. Tætheden af medlemmer er størst i de store byer, hvor der er flest restauranter og kantiner. 

Men det er ikke kun i de store byer, at kampen mod madspild finder sted. De grønne ildsjæle er også at finde blandt efterskoler og specialforretninger på landet. ”Som leverandør vil jeg allerhelst sælge den rigtige mængde og give den bedste kundeoplevelse i forhold til smag, kvalitet og pris. Også hvis det betyder, jeg skal anbefale det lille bæger frem for det store ” siger Gorm Truelsen, medstifter af specialforretningen Madselskabet i Silkeborg. Hos Madselskabet er bæredygtighed selve fundamentet i konceptet, og REFOOD mærket hjælper med at sende det signal. 

Særligt i Vejle og omegn er der et bemærkelsesværdigt grønt engagement, set i forhold til byens størrelse. Medlemmernes geografiske fordeling viser, at bæredygtighedsfokus ikke kun hører den københavnske og aarhusianske kulturelite til. Det handler om sund økonomisk fornuft og respekt for råvarerne, og det er noget, alle kan forstå.  

“Det er et vigtigt signal i kampen mod madspild, når man ser en så massiv opbakning til REFOOD mærket, ” siger medstifter af REFOOD mærket Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad. “Synliggørelsen af indsatsen mod madspild er blevet et vigtigt konkurrenceparameter i det danske erhvervsliv - og noget, som vi kommer til at se meget mere i fremtiden. ”

Med oprettelsen af en forening vil REFOOD mærket åbne muligheden for samarbejde med flere typer af partnere, private aktører såvel som offentlige. Det giver også muligheden for at arbejde i fondsstøttede projekter, både lokalt og nationalt. 

”Med etableringen af Sammenslutningen REFOOD mærket styrker vi samarbejdet med medlemmer og nye partne-re gennem deres deltagelse på alle niveauer i foreningen. Vi har nogle spændende projekter i pipeline, som vi glæder os til at gennemføre, så vi kan støtte de køkkenprofessionelle bedst muligt i kampen mod madspild og for øget genanvendelse ” siger Marie Fønss, Project Officer, Daka Denmark, medstifter af REFOOD mærket. 

Stiftende generalforsamling afholdes onsdag den 1. juni klokken 16 på Axelborg i København. 

REFOOD mærket når 500 medlemmer og bliver en forening