Afstemning Årets medlem i REFOOD mærket 2024

REFOOD mærkets bestyrelse har nomineret tre kandidater blandt de indkomne forslag. I udvælgelsesprocessen har de lagt særligt mærke til de små, kreative og innovative detaljer, som kandidaterne har integreret i deres daglige arbejde i køkkenerne og blandt de spisende.

De nominerede er:

ISS og Bygningsstyrelsens kantiner:

ISS Facility Service driver 34 kantiner med 5.500 spisende gæster dagligt hos Bygningsstyrelsen. I løbet af det seneste år er madspildet reduceret med hele 21% ved hjælp af konkrete tiltag som portionsanretning, bedre kommunikation til brugerne, madspildsambassadører og brug af skæve grøntsager fra Gartnerhjælpen.

Læs mere om ISS og Bygningsstyrelsens tiltag her: https://www.issworld.com/da/services-og-brancher/services-vi-tilbyder/food

DeViKa Mad og Frokost:

DeViKa er Bornholms Regionskommunes madvirksomhed, der leverer mad til plejecentre og hjemmeboende pensionister. DeViKa har indført frivillig sortering af affald og biokværn til madaffald, selvom Bornholms Regionskommune endnu ikke har indført affaldssortering. DeViKa fokuserer på at anvende lokale og danske bælgfrugter, som i dag dyrkes på Bornholm.

Se hvordan DeViKa Mad og Frokost arbejder madspild og genanvendelse på Facebook: https://www.facebook.com/DevikaMadOgFro

Mommark Marina Seaside Bistro:

Mommark Marina Seaside Bistro ligger ved vandkanten på Als. Her er køkkenmottoet: “Ingen råvarerester smides ud fra produktionen, før råvarerne er brugt to gange.” Bistroen har gennemgået en mental ændring i arbejdsgangene og præsenterer nu en lang række af originale elementer baseret på rester, såsom kimchi og fiskeskindschips, som naturligt indgår i menuerne.

Du kan finde mere information om Mommark Marina på Instagram: https://www.instagram.com/mommark_marina/

Scan QR koden eller klik på linket for at afgive din stemme. Afstemningen lukker d. 31. maj 2024

Stemmerne puljes som 1, 2 og 3 point og lægges sammen med bestyrelsen stemmer, som er afgivet på bestyrelsesmødet d. 7. maj 2024. Vinderen offentliggøres d. 3. juni 2024

Skal årets REFOOD-medlem være dig og din arbejdsplads?

REFOOD-mærkets aktører sætter ekstra fokus på de mange madhåndværkere, der hver dag gør noget ekstraordinært ved at reducere spild og øge genanvendelsen.


Vi kårer derfor Årets REFOOD-medlem i 2024.

Kåringen er sat i verden for at sikre kontinuerlig udvikling i branchen og hylde dem, der går forrest i udviklingen af deres holdbare praksis inden for reduktion af madspild og genanvendelse. Vores medlemmer fortjener anerkendelse for deres indsats.

Sådan deltager du/I:

Fortæl i ord og billeder, hvilke initiativer I har taget for at minimere spild og øge genanvendelsen i jeres køkken/virksomhed

  • Slå jeres fortælling op på jeres hjemmeside og/eller sociale medier og tag REFOOD mærket.
  • Send jeres fortælling til os på info@refoodlabel.dk

Jeres fortælling skal være os i hænde senest d. 20. april. Bestyrelsen i REFOOD mærket udvælger de tre bedste tiltag. Disse går videre til afstemning blandt alle vores medlemmer.

Vi glæder os til at se, hvad I finder på.

Hvad kan man vinde?

Vinderen vil blive kåret d. 3. juni 2024 efter endt afstemning.

Præmien er en vildt lækker gavekurv fra små producenter, som kan deles mellem kollegerne. Desuden får vinderen et fysisk og digitalt diplom fra REFOOD mærket, som både kan hænges op og bruges på hjemmesiden.

REFOOD mærket sørger for